Povrchové úpravy plus - návrat na hlavní nabídku Pokud se zde nezobrazuje flash animace, doinstalujte přehrávač flash animací.
 Hlavní stránka   O nás   Akce   Technické listy   Vzorníky   Kontakty   Obchodní podmínky   Partneři   Nákupní košík 




   Detail produktu

PLUS UV penetrační lazura LR-10

BARVY PLUS    Návrat na předchozí kategorii produktů

Barvy PLUS

Olejová tenkovrstvá lazura na dřevo v exteriéru. Je koncipována na bázi tungového oleje. Vytváří horní vrstvu slabovrstvého nátěrového systému. Disponuje vysokým podílem UV absorbérů (tento prostředek lze tedy aplikovat i bez pigmentace) a vynikající hydrofobitou (vodoodpudivostí) díky přídavku mikronizovaných vosků. Lazura je difůzní, tedy prodyšná vodním parám, tudíž dřevo není uzavřeno, může samo regulovat obsah vlhkosti (vydýchat vodní páry do okolního prostředí). Minimalizuje se praskání a vznik defektů, které jsou důsledkem neprodyšnosti nátěrů.

Olej zvýrazňuje přirozenou strukturu dřeva, vosk zajišťuje hydrofobní povrch a UV absorbéry vytváří ochranu proti UV záření. To vše prodlužuje životnost dřevěných výrobků v exteriéru.

CHARAKTERISTIKA:
• doporučena jako venkovní ochrana dřevěných povrchů po aplikací tónovaného napouštěcího nátěru PLUS impregnační olej IR-01
• účinně chrání dřevo před vysycháním a vznikem prasklin
• zvýrazňuje přirozenou strukturu dřeva a poskytuje hydrofobní povrch a prodlužuje životnost dřeva
• při renovaci není třeba obrušovat starý nátěr (lazura nepraská a neodlupuje se z povrchu)

Poznámka: K ochraně olejů a laků na dřevo slouží tekuté směsi UV absorbérů (většinou na bázi benzotriazolů), jejichž účinek je často synergicky zvyšován vhodnou kombinací s HALS stabilizátory (UV stabilizátory na bázi stíněných aminů). Jejich použití je nezbytné především pro transparentní a světle pigmentované systémy. Synergická kombinace UV absorbérů dává nátěrům lepší odolnost proti snížení lesku, praskání, tvorbě puchýřů, delaminaci a změnám barvy a zvyšuje komplexní ochranu podkladu (dřeva). Přidané mikronizované vosky zvyšují hydrofobní vlastnosti nátěru a omezují vnikání vody do dřevní hmoty, čímž účinně brání fotooxidaci a následné degradaci dřeva.

PŘÍKLADY POUŽITÍ:
Finální ošetření (resp. údržba) dřevěných plotů, zahradního nábytku, dřevostaveb, dřevěných obkladů, oken, dveří a dalších stavebně - technických výrobků ze dřeva, které již byly ošetřeny tónovaným PLUS impregnačním olejem IR-01

ODSTÍNY:
standardně je dostupná v bezbarvém provedení, dále nabízíme možnost tónování do pigmentovaných odstínů. V kombinaci se standardními odstíny impregnačního oleje IR-01 se nejčastěji používá vrchní lazura LR-10 v odstínu NATUR 50, nebo ORANGE 50 viz. přiložený vzorník. Kromě toho, naleznete v ceníku odstíny pro revitalizační nátěry. Jedná se o průměrné barevné hodnoty odstínů nátěrového systému PLUS, které jsou využitelné na jakékoli revitalizační nátěry dřeva, dříve natřeného olejovými lazurami PLUS, případně lazurami jiných výrobních značek.

BALENÍ:
Transparentní báze určené k barevnému tónování.
Obal 1L (plnění 0,9L + pigment),
Obal 3L (plnění 2,7L + pigment),
Obal 10L (plnění 9L + pigment)

VYDATNOST:
opracované dřevo 12–18 m²/litr na 1 nátěr,
neopracované dřevo 5–7 m²/litr na 1 nátěr.

Vrchní lazura PLUS UV LR-10 aplikována v jedné vrstvě, představuje materiálové náklady ve výši 10-15 Kč/m² bez DPH(21%)

V systému s vrchní UV-lazurou LR-10, tj. 1 x nátěr IR-01 + 2 x nátěr LR-10 lze průměrně počítat s materiálovými náklady ve výši 40-45 Kč/m²bez DPH (z největšího balení).

V případě jakýchkoli nejasností, kupř. při odhadu spotřeby nátěrových hmot, jsme Vám připraveni ke konzultaci - viz sekce KONTAKTY

Referenční foto naleznete ve fotogalerii

Pro objednání produktů Vás zveme do našeho nového internetového obchodu

E-shop Barvy a laky PLUS

Zde se můžete registrovat a v budoucnu využít akčních nabídek.

Pro přímou cestu k nákupu výrobku pokračujte kliknutím
na piktogram obchodu:



E-shop - PLUS UV penetrační lazura LR-10



Balení produktu PLUS UV penetrační lazura LR-10
Technický list produktu PLUS UV penetrační lazura LR-10 Vzorník produktu PLUS UV penetrační lazura LR-10
Galerie produktu PLUS UV penetrační lazura LR-10

Diskuze (0)
K tomuto produktu zatím nebyl vložen příspěvek. Buďte první.

Odeslat nový příspěvek
Jméno
Pro odeslání příspěvku zadej číslovkou součet čísel uvedených níže
prvni  druha
 
Předmět
Podlahy - úprava, čištění, údržba  Venkovní dřevo - oleje a vosky  Interiérové barvy - stěny, stropy  Průmyslové barvy a nátěry  Stříkací pistole a zařízení  Nátěry střech a opláštění budov 
Copyrigth Povrchové úpravy plus s.r.o 2007
Stránky vytvořil : Tomáš Nagy