Povrchové úpravy plus - návrat na hlavní nabídku Pokud se zde nezobrazuje flash animace, doinstalujte přehrávač flash animací.
 Hlavní stránka   O nás   Akce   Technické listy   Vzorníky   Kontakty   Obchodní podmínky   Partneři   Nákupní košík 




   Detail produktu

PLUS UV terasový olej T-60

BARVY PLUS    Návrat na předchozí kategorii produktů

Barvy PLUS

Exteriérový olej na bázi směsi rostlinných olejů s vodoodpudivými přísadami, s UV ochranou a s výbornými penetračními vlastnostmi. Je určen k ošetření a údržbě venkovních dřevěných podlah, teras a schodů.

CHARAKTERISTIKA:
• Má velmi dobré penetrační vlastnosti, proniká hluboko do dřeva, chrání dřevo zevnitř
• Vytváří vodoodpudivý povrch, zamezuje vnikání vlhkosti do dřevní hmoty, ale nebrání difuzi (dovoluje dřevu „dýchat“).
• Snižuje bobtnání a smršťování dřeva.
• Zvýrazňuje přirozenou strukturu dřeva, omezuje praskání dřeva.
• Omezuje degradaci a vyplavování ligninu, prodlužuje životnost dřeva.
• Má velmi vysoký obsah olejové složky (60%), což umožňuje olej, dodávaný v balení ředit. Ředění je u tvrdých, nesavých dřevin přímo nezbytností.

Ředěním se výrazně snižuje cena aplikační směsi. Např. u transparentního provedení při směsi 3L tónovaného oleje + 4L ředidla PLUS R-40 je cena aplikační směsi cca 238-262 Kč/litr (dle odstínu). Objemová sušina této směsi je stále 27%, což je při dané ceně ve srovnání s konkurenčními výrobky nadprůměrná hodnota.

PŘÍKLADY POUŽITÍ:
Je určen hlavně pro použití v exteriéru na ošetření a údržbu dřevěných podlah, teras a schodů. Vhodný je pro rýhované, drážkované i hladké povrchy. Lze použít také k ošetření zahradního nábytku a dalších výrobků ze dřeva. Je vhodný nejen pro evropské dřeviny (např. modřín), ale i pro tropické dřeviny (např. Teak, Mahagon), pro severoamerické dřeviny (např. Red Cedar, Redwood), pro thermowood a pod. s měrnou hmotností pod 1000 kg/m³.

ODSTÍNY:
Dostupný v bezbarvém provedení nebo tónovatelný v pigmentovaných odstínech, viz. přiložený vzorník

Použité mikronizované pigmenty na bázi transparentních oxidů zvyšují životnost nátěrového systému.

BALENÍ:
Transparentní báze určené k barevnému tónování.
Obal 1L (plnění 0,9L + pigment),
Obal 3L (plnění 2,7L + pigment),
Obal 10L (plnění 9L + pigment)

VYDATNOST:
Jehličnaté dřeviny: 10–12 m²/l na 1. nátěr, 14–16 m²/l na 2. nátěr, tedy cca 6–7 m²/l na dva nátěry
Tvrdé dřeviny: 13–17 m²/l na 1. nátěr, 18–22 m²/l na 2. nátěr, tedy cca 8–9 m²/l na dva nátěry.

Orientačně lze při nátěru modřínových palubek (nejčastěji používané dřevo v ČR pro stavbu teras) počítat s tím, že balení 3L oleje + 4L ředidla vystačí pro kompletní ošetření nové terasy o pohledové ploše 30m² (1 nátěr zespod, 2 x nátěr shora).

Spotřeba oleje je závislá na drsnosti, pórovitosti, savosti a stáří povrchu, dále také na typu, kvalitě, vlhkosti a způsobu opracování dřeva.

CENA:
Nejčastěji se pro stavbu teras v naší republice používá dřevo ze sibiřského modřínu. Protože se jedná o hustou dřevinu s malou nasákavostí, je nutno olej významnou měrou ředit (10 dílů oleje:13-15 dílů ředidla). Pro tento účel doporučujeme speciální bezaromátové ředidlo PLUS R-40. Pro terasu o plošné výměře 30m² je tedy třeba počítat s investicí do nátěrových hmot (olej + ředidlo), ve výši cca 1600-1800 Kč + DPH (dle zvoleného odstínu).

V případě jakýchkoli nejasností, kupř. při odhadu spotřeby nátěrových hmot, jsme Vám připraveni ke konzultaci - viz sekce KONTAKTY

Referenční foto naleznete ve fotogalerii

Pro objednání produktů Vás zveme do našeho nového internetového obchodu

E-shop Barvy a laky PLUS

Zde se můžete registrovat a v budoucnu využít akčních nabídek.

Pro přímou cestu k nákupu výrobku pokračujte kliknutím
na piktogram obchodu:



E-shop - PLUS UV terasový olej T-60



Balení produktu PLUS UV terasový olej T-60
Technický list produktu PLUS UV terasový olej T-60 Vzorník produktu PLUS UV terasový olej T-60
Galerie produktu PLUS UV terasový olej T-60

Diskuze (4)
2x3 lt plus UV terasový olej TOd : Petr Ferenčík19.04.2016 09:46
Prosím o zaslání cenové nabídky za požadovaný materiál včetně dopravy do českých Budějovic. S pozdravem Petr Ferenčík e-mail: ferencik.petr@seznam.cz
Terasový olejOd : Reanata19.04.2016 10:25
Dobrý den, cenovou nabídku, Vám dnes odešlu na požadovaný e-mail. Renata
TerasaOd : Kukla30.08.2016 16:11
Popravám olej na napuštění terasy polární borovice tlakové napuštěna stáří 4 roky 36 m2 diky
Re : TerasaOd : Administrátor30.08.2016 23:28
Dobrý den, neřekl jste podstatné... Terasa z borovice je stará 4 roky. Byla udržována? Čím? Je zašedlá? Je několik vstupních variant: 1) Terasa nebyla nikdy ničím natřena. Dnes je vyčištěna wapkou a je mírně zašedlá. 2) Terasa byla pravidelně ošetřována olejem, dnes je omyta wapkou a je čistá, případně zašedlá 3) Terasa byla průběžně ošetřována. Dnes je zašedlá, poslední nátěr je sklovitý, místně oloupaný... Informace o návodu na jednotlivé případy přesahuje rámec prostoru této diskuse. Tyto věci je třeba řešit individuálně, nejlépe s fotem aktuálního stavu terasy. Obecně: Předpokládejme, že je terasa vyčištěná, není zašedlá. Kompaktní (soudržný) povrch spotřebuje olej s vydatností 10-11m2/litr (pak potřebujete 2x1L terasového oleje a 2,5L ředidla PLUS R-40) Druhá varianta: Předpokládejme čistý, ale rozpraskaný povrch - otevřené dřevo - spotřebujete olej s vydatností 5m2/litr (pak potřebujete 7 litrů směsi, tj. 3 litry oleje a 7 litrů ředidla R-40). 3. varianta: Pokud je povrch zašedlý, jakoby bez nátěru (byl pravidelně ošetřován oleji, ale přesto je nehezký) - zdroj problému - zvětralý olej nebyl odstraněn a dřevo vyčištěno před nátěrem udržovacího oleje. Nyní je třeba investovat do 2 přípravků - PLUS odstraňovač olejů a syntetických lazur (žlutý gel) a PLUS odšeďovač a čistič dřeva (zelený gel). Aplikovat dle návodů. Poté aplikovat PLUS UV terasový olej T-60. 4. varianta: Povrch byl ošetřován. Dnes je místně sklovitý, místně oloupaný. Použijte čističe dřeva (postupně červený, žlutý, zelený) viz návod na www.barvyplus.cz Po vyčištění povrchu můžete aplikovat nový olej. Doporučuji PLUS UV terasový olej T-60 v některém z dostupných odstínů.

Odeslat nový příspěvek
Jméno
Pro odeslání příspěvku zadej číslovkou součet čísel uvedených níže
prvni  druha
 
Předmět
Podlahy - úprava, čištění, údržba  Venkovní dřevo - oleje a vosky  Interiérové barvy - stěny, stropy  Průmyslové barvy a nátěry  Stříkací pistole a zařízení  Nátěry střech a opláštění budov 
Copyrigth Povrchové úpravy plus s.r.o 2007
Stránky vytvořil : Tomáš Nagy