Povrchové úpravy plus - návrat na hlavní nabídku Pokud se zde nezobrazuje flash animace, doinstalujte přehrávač flash animací.
 Hlavní stránka   O nás   Akce   Technické listy   Vzorníky   Kontakty   Obchodní podmínky   Partneři   Nákupní košík 




   Detail produktu

PLUS odstraňovač olejů a syntetických lazur

BARVY PLUS    Návrat na předchozí kategorii produktů

Barvy PLUS

Dřevěné povrchy v exteriéru (terasy, obložení, štíty, trámy, pergoly, altány) nezbytně potřebují pravidelnou údržbu. Pokud jste údržbu zanedbali, pravděpodobně se dříve, či později odhodláte k renovaci dřevěných povrchů. Pokud je destrukce nátěru značná, je třeba starý olej, či lazuru odstranit a vytvořit novou povrchovou úpravu.

Chcete-li se vyhnout pracnému broušení (někdy broušení vzhledem ke komplikovanému povrchu není ani možné - např. dřevěné vroubkované terasy), máme pro Vás snadno aplikovatelný přípravek. Budete k němu potřebovat vodu a kartáč, nebo vysokotlaký mycí stroj.

Velmi výkonný odstraňovač přírodních a syntetických olejů, mořidel a syntetických lazur z dřevěných povrchů. Při delší době působení dokáže odstranit rovněž alkydové (syntetické) barvy. Díky gelovité konzistenci je vhodný pro jakékoli tvarově komplikované (členité) povrchy, svislé plochy. Jeho primárním určením je odstraňování starých zvětralých povrchových úprav z drážkovaných terasových prken. Představuje efektivní způsob odstranění starých nátěrů ze dřeva až do pórů, bez nutnosti broušení.

Přípravek není klasifikován jako nebezpečný pro životní prostředí, není samozápalný, není toxický ani karcinogenní.

CHARAKTERISTIKA:
• Nanáší se v tenké vrstvě, a přitom má dlouhotrvající účinek, protože se téměř neodpařuje.
• Působí hluboko do pórů podkladu, odstraňuje nátěry penetrované do podkladu.
• U dřevin, bohatých na tanin (třísloviny), např. dub, ořech, kaštan, mahagon, teak, PLUS odstranovač olejů a syntetických lazur v přímém styku s těmito typy dřevin silně reaguje za vzniku červenohnědého zbarvení. Tuto reakci (ztmavení), je možno vrátit zpět použitím přípravku PLUS odšeďovač a čistič dřeva.
• Prostředek zbavuje dřevo hloubkově usazenin ze starých nátěrů, proto jej činí lépe připraveným pro dokonalé ukotvení nové povrchové úpravy, než prosté broušení).
• Přípravek je silně alkalický. Po narušení (rozleptání) starého nátěru je třeba omýt předmět očisty vodou, za použití kartáče. Před nánosem nové povrchové úpravy doporučujeme neutralizovat povrch přípravkem PLUS odšeďovač a čistič dřeva.

PŘÍKLADY POUŽITÍ:
dřevěné terasy, dřevěné obklady, okna, dveře, zahradní nábytek, aj.

Pro objednání produktů Vás zveme do našeho nového internetového obchodu

E-shop Barvy a laky PLUS

Zde se můžete registrovat a v budoucnu využít akčních nabídek.

Pro přímou cestu k nákupu výrobku pokračujte kliknutím
na piktogram obchodu:



E-shop - PLUS odstraňovač olejů a syntetických lazur



Balení produktu PLUS odstraňovač olejů a syntetických lazur
Technický list produktu PLUS odstraňovač olejů a syntetických lazur

Diskuze (6)
Staré dřevoOd : Roman14.04.2016 09:00
Dobrý den, potřebuji poradit. Mám starší posezení, které bych rád přetřel. Děkuji za radu co použít.
Staré dřevoOd : Renata15.04.2016 09:02
Dobrý den, na Vaše starší posezení bych volila následující postup. Použila bych Žlutý odstraňovač olejů a syn. lazur nechala působit cca 30 minut, pak bych vše opláchla vapkou a nebo zahradní hadicí. Do mokrého bych naaplikovala Zelený gel na odšedění a čistění dřeva, necháme působit cca 10-15 minut, opět opláchneme a necháme vyschnout. Pokud je všechen starý nátěr odstraněn, tak můžeme přistoupit k nátěru. Zde bych zvolila, PLUS Impregnační nátěr IR01 v libovolném odstínu (nejde zde na našich stránkách) a vrchní PLUS Penetrační lazuru LR10. Celý aplikační postup obdržíte u nás při nákupu zboží.
terasová prknaOd : Lenka17.09.2016 19:05
Dobrý den, mohu použít přípravek i na vroubkovaná terasová prkna z modřínu? Máme část krytou a část nekrytou a nekrytá část je už úplně vyšisovaná, krytá má tmavou barvu. Vím,že nekrytá část bude vždycky trpět víc,ale letos bychom to chtěli prostě sjednotit. Děkuji
Re. Terasová prknaOd : Radim17.09.2016 19:22
Ano, můžete použít. Přípravek byl konstruován právě pro vroubkovaná terasová prkna, proto je gelovitý. Na hladká prkna by postačil louhový roztok. Na vroubkované terase se ale řídký roztok usadí v drážkách a vrcholky zůstanou obnaženy. Proto GEL. Žlutý gel necháte pracovat cca 30 minut, poté povrch vyčistíte tlakovou vodou. DŮLEŽITÁ POZNÁMKA!!! Ihned po oplachu, tedy na ještě mokrý povrch je nezbytné aplikovat ZELENÝ GEL (PLUS odšeďovač a čistič dřeva). Tento nechte působit cca 10 minut, poté opět opláchněte tlakovou vodou. Celý povrch nechte 2 dny vyschnout a můžete aplikovat terasový olej. Význam zeleného gelu je v neutralizaci povrchu po použití alkalického odstraňovače (aby se díky případným zbytkům odstraňovače nenabourával nový olej). Druhá věc je, že zelený gel povrch zesvětlí a dotáhne očistu do konce. Zeleného gelu se spotřebuje poloviční množství, oproti spotřebě žlutého gelu. U vroubkované terasy počítejte se spotřebou žlutého gelu 1L na 5m².
terasová prknaOd : Lenka18.09.2016 09:21
Děkuji za odpověď. Nemohu najít ten zelený gel, jak se to prosím přesně jmenuje?
Re: zelený gelOd : Radim18.09.2016 22:38
PLUS odšeďovač a čistič dřeva

Odeslat nový příspěvek
Jméno
Pro odeslání příspěvku zadej číslovkou součet čísel uvedených níže
prvni  druha
 
Předmět
Podlahy - úprava, čištění, údržba  Venkovní dřevo - oleje a vosky  Interiérové barvy - stěny, stropy  Průmyslové barvy a nátěry  Stříkací pistole a zařízení  Nátěry střech a opláštění budov 
Copyrigth Povrchové úpravy plus s.r.o 2007
Stránky vytvořil : Tomáš Nagy